112

Zestal nog vast voor mishandelen agente

Foto: Nieuws.nl/ANP

Het zestal dat dit weekeinde werd opgepakt in Amersfoort nadat een agente was mishandeld zit nog vast. Een 21-jarige man probeerde de agente te wurgen; zij hield er een zware hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht aan over. De agente is de komende dagen uit de roulatie en moet rust houden. De politie krijgt veel steunbetuigingen binnen voor haar.

Inmiddels hebben meerdere getuigen zich gemeld en daar zit ,,waardevolle informatie” bij, aldus een woordvoerder zondag. Volgens hem tekent zich een beeld af van wat zich heeft afgespeeld.

De situatie ontstond zaterdagochtend rond 03.00 uur toen een van de vrouwen van het clubje uit Bunschoten-Spakenburg werd aangesproken omdat ze een winkelruit zou hebben vernield. De anderen bemoeiden zich daarna met het gesprek en de 21-jarige man begon op de agente in te slaan en haar te wurgen.

De mishandelde agente is voorlopig niet in staat om een aangifte te laten opnemen. Zij heeft onder andere een zware hersenschudding opgelopen. De drie andere collega’s liepen letsel op aan schouder, rug, nek en been en maken het naar omstandigheden goed. Na berichtgeving over het incident stroomden steunbetuigingen binnen van bewoners, volgers op social media, kijkers en lezers voor de agenten. Het politieteam heeft die betrokkenheid en het meeleven als grote steun ervaren.

Tips
Na de oproep heeft de recherche meerdere getuigen gesproken. Mensen die nog informatie hebben over het geweldsincident kunnen nog altijd contact opnemen met de politie via tel.0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000 of via M-online.

Reacties