Bescherm jezelf tegen cybercrime

Foto: Rijksoverheid

Veel mensen zijn het slachtoffer van een diefstal op straat, woninginbraak of cybercrime. Politie en justitie doen er alles aan om dit te voorkomen.

Ook jij kunt jezelf beschermen tegen diefstal of inbraak door bijvoorbeeld je deur altijd op slot te doen. Of door updates op je computer, tablet en smartphone meteen te installeren. In vier simpele stappen bescherm je jezelf tegen internetcriminelen.

1. Installeer direct updates
Updates bevatten vaak ook beveiligingsupdates waardoor je gegevens beter beschermd blijven. Installeer daarom altijd direct alle software- en app-updates op je computer, tablet en mobiele telefoon.

2. Leer foute links herkennen
Een nepmail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om jouw gegevens te ontfutselen. Als je een nepmail kunt herkennen, en niet op linkjes en bijlagen klikt, snij je internetcriminelen flink de pas af.

3. Maak regelmatig een back-up
Voorkom dat je foto’s, werkstukken, en alle andere bestanden op computer kwijt bent omdat je computer bijvoorbeeld besmet raakt met een virus. En vergeet ook de bestanden op je mobiele telefoon en tablet niet.

4. Gebruik sterke wachtwoorden
Die zijn moeilijk te raden en moeilijk te kraken. En gebruik ook verschillende wachtwoorden voor meerdere accounts.

Over de campagne
De campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ is een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid en haar campagepartners onder de koepelcampagne Maak het ze niet te makkelijk.

Bron: Rijksoverheid

Reacties

article
20470
Veel mensen zijn het slachtoffer van een diefstal op straat, woninginbraak of cybercrime. Politie en
https://amersfoort.nieuws.nl/nieuws/20470/bescherm-jezelf-tegen-cybercrime/
2018-03-12T12:00:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/16/2018/03/12084803/cybercrime_header_website4.jpg
bescherm jezelf tegen cybercrime, cybercrome, maak ze het niet te makkelijk, rijksoverheid
Nieuws