Wie wint de schilderwedstrijd?

Inzendingen van de schilderwedstrijd. (Inzendingen van volwasssenen en jeugd hangen door elkaar.)
Foto: Mondriaanhuis

De schilderwedstrijd Geïnspireerd door Mondriaan is door het Mondriaanhuis georganiseerd in het kader van de 146e geboortedag van Mondriaan. Aan de wedstrijd is meegedaan door 112 deelnemers.

Veel van hen komen uit de omgeving Amersfoort, maar er zijn ook deelnemers uit andere steden in Nederland zoals Utrecht, Apeldoorn, Lelystad en Enschede. Bij de selectie wordt uitgegaan van twee categorieën: volwassenen en jeugd tot 18 jaar. De winnaars worden woensdag bekend gemaakt door de jury, bestaande uit de directeur en de conservator van het Mondriaanhuis. De prijzen zijn ter beschikking gesteld door ondernemers van het Mooierplein:
Helemaal edelsmid www.helemaaledelsmid.nl
Brood & Zoets www.broodenzoets.nl
Dr. Chocolate www.dr-chocolate.nl
Spellenpoort www.spellenpoort.com

Het werk van alle deelnemers is t/m 1 april te zien in het Doe-het-zelf-atelier van het museum.

Mondriaandag
Op de geboortedag van Mondriaan organiseert het Mondriaanhuis naast de prijsuitreiking ook de volgende activiteiten en acties. De hele dag en t/m 11 maart kunnen inwoners van Amersfoort en omgeving het museum gratis bezoeken op vertoon van de bon in het AD/Amerfsoortse Courant van dinsdag 6 maart of met de lezersactie, die op 28 februari verscheen in de Amersfoort Nu, Leusden Nu, Nijkerk Nu en Soest Nu.
Alle bezoekers die op woensdag a.s. naar het museum komen krijgen bovendien een taartje aangeboden in het Mondriaancafé.

Gratis Mondriaanwandeling
In samenwerking met Gilde Amersfoort vinden er op 7 maart twee gratis Mondriaanwandelingen plaats om 10.30 en om 13.00 uur. Tijdens een rondgang door de binnenstad schetst een gids, aan de hand van foto’s en verhalen, hoe het leven in Amersfoort er uitzag in de jeugd van Mondriaan.
De wandeling van het Gilde start bij de Observant aan het Stadhuisplein 7 en eindigt bij het Mondriaanhuis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Op Mondriaandag is de Kortegracht ten slotte versierd met ‘ Victory Boogie Woogie’ vlaggen die worden gemaakt door twee groepen 7 van School op de Berg uit Amersfoort.

Het Mondriaanhuis is van plan om jaarlijks samen met partners in de stad aandacht te besteden aan de geboortedag van Mondriaan.

Reacties