Inschrijven 27e Keistad Baancompetitie geopend

Foto:

De inschrijving voor de 27e Keistad baancompetitie, georganiseerd door de atletiekvereniging Triathlon, is geopend.

De competitie wordt verspreid over 5 dinsdagavonden gehouden op de atletiekbaan Schothorst. Over deze avonden verspreid worden er 5 afstanden gelopen. Te beginnen op dinsdag 27 maart met de 3000 meter. Daarna gevolgd met de 5000 meter op dinsdag 17 april.

Aan de laatste 3 avonden en afstanden die allen in mei worden gelopen, kan ook de jeugd meedoen in de leeftijdscategorie junioren D (12 en 13 jaar) en de junioren C (14 en 15 jaar). Op dinsdagavond 8 mei – alle avonden starten om 20.00 uur – wordt de 1500 meter gelopen. Dinsdag 22 mei staat de 2000 meter op het programma en dinsdag 29 mei is de finale-avond met een wervelende 800 meter.

Bij iedere afstand wordt er in series gelopen die op basis van opgegeven tijden worden ingedeeld. Deze competitie levert ieder jaar weer een mooie strijd waarbij de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de tijden op basis van een omrekeningsvolume om te zetten in punten. Zo worden de resultaten gelijkgeschakeld en kan iedereen de uiteindelijke eindwinnaar worden. Vorig jaar was Jaap Stijlaart de eindwinnaar van deze competitie. Ook dit jaar wordt hij weer aan de start verwacht om een mooie strijd te leveren in deze door AV Triathlon goed georganiseerde Keistad baancompetitie.

Meer informatie is te vinden op de website van avtriathlon.nl: https://avtriathlon.nl/wedstrijden-avt/keistad-baancompetitie/

Reacties