Succesvolle Amersfoortse Bergcross

De weersomstandigheden waren vandaag geweldig voor de Amersfoortse Bergcross. Een heldere hemel, frisse lucht en niet te veel wind. Av Altis kijkt terug op een geslaagde dag.

De dag werd gestart met de wedstrijdafstanden voor de junioren. De jongste Minipupillen legden een afstand af van 500m en de de oudere leeftijdscategorieën liepen afstanden tot 4,4 kilometer. Omdat de jonge atleten met hun eigen leeftijdsgenoten liepen, leverde dit een mooie strijd op, waarbij slechts seconden het verschil maakten tussen de te verdelen podiumplaatsen

De volwassenen konden vandaag kiezen uit een prestatieloop of de wedstrijd. In de prestatieloop was er de keuze uit diverse afstanden, waarbij rondes van 2,2 kilometer afgelegd moesten worden. Hoofdonderdelen waren de wedstrijd over 6,6 kilometer voor de dames en 8,8 kilometer voor de heren. Veel regionale loopgroepen en atletiekverenigingen weten de Amersfoortse Bergcross te vinden en dit is jaarlijks een mooie en vriendschappelijke onderlinge strijd. Dat dat vandaag gepaard ging met zulk mooi weer leverde dan ook veel mooie prestaties op.

De volledige uitslag staat op de website van de Amersfoortse Bergcross.

Reacties