Samuel Hein wint Teens Throwdown

Dit weekend was de Prodentfabriek het decor van de Master/Teens Throwdown, een internationale Crossfit wedstrijd voor atleten vanaf 35 jaar en de tienerleeftijd 12-17 jaar.

Finale
De Masters & Teens Throwdown is een CrossFit-finale, die bestaat uit drie verschillende workouts met elementen uit gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Het doel is om een zo hoog mogelijke score te behalen voor de podiumplaatsen. Eind 2017 werden de online voorrondes gehouden, waaruit de 130 finalisten zijn geselecteerd, die dit weekend in de Prodentfabriek streden om een podiumplek. Dat leverde een internationaal deelnemersveld op. De atleten moesten op beide dagen drie workouts uitvoeren.

Amersfoorts succes
Ook atleten van de twee Amersfoortse Crossfitboxen (Crossfit Amersfoort en Crossfit Keistad) hebben zich weten te kwalificeren voor dit finaleweekend. Samuel Hein is de grote favoriet bij de Teens 14-15 jaar. Inge Stam kwalificeerde zich bij de dames 40-44 jaar, Erwin Schippers bij de heren 45-49 jaar en Nannie Putters bij de dames 60+.
Na de eerste dag wist Samuel na drie gewonnen workouts de leiding in zijn categorie te nemen en die voorsprong gaf hij zondag niet meer uit handen. Hij stond na zes zware workouts op de hoogste trede van het podium.
Buiten de spannende wedstrijden om was er ruimte voor ontspanning op de vendorbeurs met een uitgebreid scala aan eten, sportkleding en supplementen.

Een uitgebreide sfeerimpressie (video en foto) is terug te vinden op de facebookpagina’s van de Master Throwdown en Teens Throwdown.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen