Topcircus in Amersfoort

Het gezelligste moderne wintercircus van de Benelux, Wintercircus Arlette Hanson, komt deze kerstvakantie weer naar Amersfoort. Donderdag 4 januari is om 13.00 en 16.15 uur de nieuwe voorstelling Fraaie Fratsen!’ voor jong en oud te beleven in Flint. Het Wintercircus reist voor het 39e jaar langs de Nederlandse theaters en is daarmee de langstlopende theaterproductie van Nederland!

Circusdirecteur Arlette Hanson heeft van haar Wintercircus een echt eigentijds circustheater weten te maken. Dit Nederlandse Wintercircus wordt door kenners gezien als hét Nederlandse antwoord op beroemde circussen als Cirque du Soleil en Cirque Éloize. Groot voordeel van Wintercircus Arlette Hanson: het is een echt gezellige familieshow gebleven.

Pretpark
Er ligt geen piste vol zaagsel op het toneel, er staat een compleet pretpark! De medewerkers van dit pretpark Fratsenland nemen je mee in hun belevenissen. Messen vliegen door de lucht. Hoeden vliegen door de lucht én veranderen in een kikker. Het publiek kruipt steeds een stukje verder naar het puntje van de pluche theaterstoel. Er worden handstanden gemaakt op botsauto’s. Geitjes zijn in voor geintjes. Een man en vrouw verbluffen in een acht meter hoge mast. Zes teckels stelen de harten van het publiek. Je durft bijna niet te kijken als twee acrobaten hoog boven het toneel hangen en elkaar nog nét weten te vangen na het draaien van salto’s en schroeven. De internationale cast neemt je mee in een adrenaline pompende achtbaan van emoties. Dit is geen feel good movie, dit is een goed gevoel spektakel dat complete gezinnen een topdag bezorgt.

Blindentolken
Wat dit unieke Wintercircus extra bijzonder maakt, is dat de voorstelling van 13.00 uur door Stichting Komt het Zien! toegankelijk wordt gemaakt voor blinde en slechtziende mensen. Tijdens de show doen twee blindentolken live verslag (audiodescriptie) van alles wat er te zien is via een speciale koptelefoon. Om de beleving compleet te maken krijgt het hooggeëerd visueel beperkte publiek voor de show een speciale introductie op een voelplein. Hier zijn maquettes van het decor, attributen uit de voorstelling en alle circusartiesten in kostuum. Er wordt uitleg geven en alles mag getast of van heel dichtbij bekeken worden. Zo voel je het eelt op de handen van luchtacrobaten of de enorme spierbundels van acrobaten. Arlette Hanson: “We doen dit gewoon omdat het kan. We maken er zoveel mensen blij mee. Eindelijk kan iemand met een visuele beperking samen met zijn hele gezin in het theater van dezelfde show genieten. Ouderen die steeds minder kunnen zien dachten vaak nooit meer naar het theater te kunnen. Wij maken het weer mogelijk! Mede dankzij de ondersteuning van de Emmaplein Foundation en de Groningse Blindenstichting.” Meer informatie is te vinden op www.komthetzien.nl.

Dit is hét Wintercircus dat je beleeft moet hebben! Ruim 1,1 miljoen bezoekers gingen je voor.  Laat je verrassen door deze internationale circusproductie van Nederlandse bodem. ‘Fraaie Fratsen!’ schittert alleen op donderdag 4 januari in Flint. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.flint.nl en telefonisch via 033 4229229. Meer informatie over Wintercircus Arlette Hanson staat op www.wintercircus.nl.

Reacties