Vergeten Kind bezorgt kinderen onvergetelijk Sinterklaasfeest

Vandaag organiseerde Het Vergeten Kind voor de vijfde keer de Sint Express Tour. Een fantastisch Sinterklaasfeest voor kinderen waarvoor een Sinterklaasfeest niet vanzelfsprekend is.

Dit jaar richtte Het Vergeten Kind zich op 500 kinderen uit gezinnen die niet altijd de financiële middelen hebben om Sinterklaas te vieren. Juvat Westendorp wachtte de kinderen uit Enschede op in een speciale NS trein, omgetoverd tot een Sint Express Trein! Bij eindbestemming ‘De Rijtuigenloods’ in Amersfoort, zorgde Juvat samen met Sinterklaas en zijn pieten voor een onvergetelijke dag.

Het Sinterklaasfeest begon al vroeg in de ochtend. De kinderen stapten met hun ouders of verzorgers in de Sint Express trein waar de pieten, vrijwilligers en Juvat klaar stonden om ze mee te nemen op de feestelijke treinrit. De trein vertrok vanaf Enschede en maakten tussenstops in Almelo, Deventer en Apeldoorn waar nog meer kinderen opstapten om mee te feesten. De eindbestemming is De Rijtuigenloods in Amersfoort waar ze een groot Sinterklaasfeest te wachten stond.

Brian, 8 jaar; ‘Ik heb heel veel Pieten gezien maar het springkussen was het allerleukst’

Sint Express Trein
Dans-, schmink- goochel- en natuurlijk strooipieten stonden klaar om de rit zo feestelijk mogelijk te maken. Natuurlijk werd er uit volle borst gezongen, muziek gemaakt en gesnoept van strooigoed.

Moeder Jamllia: ‘Ik heb voor het eerst met mijn kinderen Sinterklaas kunnen vieren. We hebben er echt van genoten, dank jullie wel’

Sint, Pieten, Woezel & Pip en cadeautjes!
Op de feestlocatie ‘De Rijtuigenloods’ in Amersfoort vonden allerlei activiteiten plaats. Zoals spelletjes in de wagons, oudhollandse spelen en dansen in de pietendisco. Als hoogtepunt kwam Sinterklaas natuurlijk langs zodat alle kinderen hem een handje konden geven. Het feest sloot af met een voorstelling van Woezel & Pip. Voordat iedereen weer met de trein naar huis ging, kreeg elk kind een echt Sinterklaas cadeau.

Het Vergeten Kind
Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. In Nederland groeien 400.000 kinderen op in armoede. “In een kinderleven zijn de eigen verjaardag en het Sinterklaasfeest, de twee hoogtepunten in het jaar.  Door de financiële situatie van de ouder(s) kan het Sinterklaasfeest bij veel kinderen niet gevierd worden. De Sint komt niet langs met cadeaus omdat daar geen geld voor is. Met als gevolg dat het kind kan denken dat het niet lief genoeg is geweest. Dat is hartverscheurend. Daarom proberen wij met de Sint Express Tour zoveel mogelijk kinderen positieve aandacht en een unieke ervaring te geven.” aldus Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind.

Met dank aan
Stichting Het Vergeten Kind heeft voor de Sint Express Tour sinds 2012 een partner gevonden in de NS, DZP, SIS (Stichting Intocht Sint Nicolaas) en de Rijtuigenloods Amersfoort. De hoofdsponsors van dit evenement zijn MediaMarkt en VriendenLoterij. Uiteraard zijn er nog vele andere sponsors die deze dag tot een onvergetelijke maken.

Reacties

Cookieinstellingen