Amersfoort goed vertegenwoordigd tijdens Masters/Teens Throwdown

Foto: Samuel Hein

Na drie weken zijn de Qualifiers voor de Masters/Teens Throwdown voorbij. De jury heeft de finalisten bekend gemaakt, onder hen drie Amersfoorters.

De Master/Teens Throwdown is een wedstrijd voor Crossfit-atleten vanaf 35 jaar en de tienerleeftijd 12-17 jaar. Bijna 900 atleten uit 20 landen hebben zich aangemeld en deelgenomen aan de kwalificerende wedstrijden, de Qualifiers. Gedurende een drieweekse periode, werd iedere week een andere workout uitgevoerd. Om de resultaten te kunnen vergelijken dienden deze workouts door judges gejureerd te worden en legden de deelnemers hun workout vast op video. Na iedere week vond er een ranking plaats en nu alle drie de Qualifers achter de rug zijn, zijn de finalisten bekend.

Uit Amersfoort wisten drie atleten zich te kwalificeren: Samuel Hein wist alledrie de weken de eerste positie vast te houden bij de Teens 14/15 jaar. Inge Stam kwalificeerde zich bij de dames 40-44 jaar en Erwin Schippers bij de heren 45-49 jaar.

De finale vindt op 20 en 21 januari plaats in de Prodentfabriek. Gedurende twee dagen zullen de teens en master-atleten zich in het zweet werken door zes workouts af te werken, waarna de winnaars worden gekroond. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Reacties