Filmvertoning No direction home over Bob Dylan

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De Bibliotheek Eemland vertoont de film No direction home over Bob Dylan, de winnaar van de Nobelprijs van de Literatuur 2016. De 3,5 uur durende documentaire wordt vertoond in twee delen.

Het eerste deel is te zien op maandagavond 20 november van 19.30 tot 21.15 uur, het tweede deel op maandagavond 27 november op hetzelfde tijdstip. U bent van harte welkom in de Keizaal van Het Eemhuis.

Na jarenlang genomineerd te zijn geweest, won Bob Dylan vorig jaar de Nobelprijs voor de Literatuur, omdat hij “nieuwe poëtische uitdrukkingen heeft geschapen binnen de Amerikaanse songcultuur”. De film die vertoond wordt is de door speelfilmregisseur Martin Scorsese (bekend van de verfilming van het afscheidsconcert van de band “The last Waltz”) in 2005 gemaakte documentaire No Direction Home waarin Bob Dylan ook zelf aan het woord komt en aan de hand van interviews en archiefbeelden dieper wordt ingegaan op de periode 1961 – 1966.

Kijk mee
Om de documentaire te bekijken, kunt u via www.bibliotheekeemland.nl kaarten kopen. Leden betalen € 5,- voor beide avonden, niet-leden betalen € 6,- voor een ticket. Het ticket dat u aanschaft voor 20 november is ook geldig voor maandagavond 27 november.

Reacties