2e plek voor Kwalitaria Lekkerrr

Foto: Missethoreca

In de Cafetaria Top 100 greep het Amersfoortse Kwalitaria Lekkerrr nét naast de overwinning. Eetwinkel Polly in Bemmel staat op nummer één en Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom maakt de top 3 compleet.

Het juryrapport windt er geen doekjes om. Lovende woorden voor de Amersfoortse onderneming.

Juryrapport
Kwalitaria Lekkerrr is een voorbeeld voor de branche. Dat was het oordeel van het vakjurylid dat het Amersfoortse bedrijf bezocht. Daarom is een tweede plek in de Cafetaria Top 100 meer dan terecht. Want Lekkerrr gooit niet alleen hoge ogen bij gasten, maar ook bij collega-ondernemers.

Peter en Edith de Rijk en hun team steken veel tijd en energie in hun zaak. En dat is te zien. Van buiten en van binnen ziet Lekkerrr er indrukwekkend uit. De houten bakken op het terras zijn gevuld met een overvloed aan verse bloemen. Binnen staan overal verse producten en sfeervolle attributen. En zien we dat nu goed; staat daar zelfs een citroenboom? Dit is een cafetaria met de uitstraling van een luxe delicatessenwinkel.

Wat ook opvalt, zijn de royaal gevulde ijsvitrine en de prachtige snackvitrine. Ook de saladière en drankenvitrine zien er uitnodigend uit. De grote rode snijmachine en de Green Egg voor de counter dragen bij aan de ambachtelijke uitstraling van deze winkel. Dit is beleving met een hoofdletter B.

Lekkerrr is voor velen een voorbeeldbedrijf. Peter en Edith krijgen regelmatig collega-ondernemers over de vloer, die dan meestal hun ogen uitkijken. Het bedrijf inspireert en levert een grote bijdrage aan het niveau van de gehele branche.

Genieten bij Kwalitaria Lekkerrr
Maar een mooie winkel zegt niet alles, weet ook Peter de Rijk. ‘Het gaat om een zo goed mogelijke service, passie, ambacht en genieten.’ Bij Lekkerrr komt dan ook veel uit de eigen keuken, waaronder saté, gehaktballen en schepijs die boven in de ijskeuken wordt gemaakt.

Dat het team weet hoe je een goed gerecht in elkaar zet, bleek wel uit het feit dat dit bedrijf de lekkerste hamburger van Nederland 2017 maakt: de Kei Lekkerrr, met stroopwafelkruim en karamel. Medewerker Vincent Kuik, die tegenwoordig veel verantwoordelijkheid krijgt in de dagelijkse gang van zaken bij Lekkerrr, tekende voor deze creatie.

Verbouwing
ie straks een kijkje gaat nemen bij Lekkerrr, zal een andere cafetaria zien dan de zaak die door de jury van de Cafetaria Top 100 is bezocht. Want Lekkerrr staat nooit stil. Ondanks dat Peter en Edith de Rijk vorig jaar hebben verbouwd, vonden ze het toch weer nodig om veranderingen door te voeren. En niet zo’n beetje ook.

‘We groeiden uit ons jasje’, verklaart Edith. ‘Toen we de mogelijkheid kregen om het pandje hiernaast te kopen, zagen we dat als een kans om door te groeien. In de keuken kwamen we namelijk capaciteit tekort. Straks krijgen we meer ruimte in de keuken en ook het restaurantgedeelte wordt vernieuwd. Zo komt er een bargedeelte bij; weer een andere tak van sport. Er komen een doorkijkhaard, een showkoeling en een wijnkast. Allemaal om meer beleving te creëren en om weer iets anders te doen. We borduren voort op wat we hadden, maar brengen wat industriële accenten aan.’

Lekkerrr blijft verrassen. Het bedrijf pakt de tweede plek én is provinciewinnaar van Utrecht. De kans is groot dat de jury de volgende keer nog meer onder de indruk is, met alle gevolgen van dien.

Bron: Missethoreca

Reacties

Cookieinstellingen