Stemt u mee voor de NS Publieksprijs?

Foto: NS

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode loopt van woensdagavond 25 oktober tot en met woensdagavond 22 november 2017. Het winnende boek wordt op woensdagavond 22 november 2017 bekendgemaakt.

Nominaties
De nominaties zijn bekendgemaakt op woensdag 25 oktober en bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (1 juli 2016 tot 1 juli 2017). De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs, de titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) – instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname – en de titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,50.

Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze dat aan dezelfde criteria voldoet.

De genomineerde boeken

Titel Auteur
De levens van Jan Six Geert Mak
De wereld volgens Gijp Michel van Egmond
Huidpijn Saskia Noort
Johan Cruijf – Mijn verhaal Johan Cruijf
Judas Astrid Holleeder
Thomas Dekker – Mijn gevecht Thijs Zonneveld

NS Publieksprijs-team in de trein
Gedurende de stemperiode kunt u ze tegenkomen in de trein; de mensen van het NS Publieksprijs-team. Zij stellen u een aantal vragen en aan de hand van de antwoorden adviseren ze 1 van de 6 genomineerden boeken. Ter plekke printen ze het eerste hoofdstuk, zodat u nog tijdens uw reis direct kunt beginnen met lezen. Gedurende 3 weken bevinden zij zich op 6 verschillendetrajecten.

Hieronder ziet u waar ze zijn en op welke dagen.

  • Donderdag 26, vrijdag 27 en zondag 29 oktober vanaf Amsterdam richting Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Dordrecht, Breda en Deventer.
  • Dinsdag 31 oktober, woensdag 1 november en zaterdag 4 november vanaf Utrecht richting Zwolle, Rotterdam, Roermond, Den Haag, Eindhoven en Nijmegen.
  • Maandag 6, donderdag 9 en zondag 12 november vanaf ’s-Hertogenbosch richting Sittard, Breda, Schiphol, Deventer, Roosendaal en Venlo.

In de laatste week stapt het NS Publieksprijs-team op dinsdag 14, vrijdag 17 en zaterdag 18 november in de trein. Op welke trajecten ze aanwezig zijn, leest u rond 8 november op deze site.

Stem en win
Stemmen kan tot en met woensdag 22 november 19.00 uur via de website en in de boekhandel of bibliotheek. Als u stemt maakt u kans op:

  • De hoofdprijs: 1 jaar lang gratis reizen met de trein met een 1e klas Dal Vrij abonnement (t.w.v € 1548) én 52 weken lang. En elke week een boek ter waarde van € 20 uitkiezen in een Nederlandse boekwinkel (t.w.v. € 1040).
  • Tweede prijs: 10 x 2 NS-Dag- Dalkaarten (1e klas) en een Boekenbon van € 20.
  • Derde prijs: 50 x 1 NS-Dag- Dalkaart (1e klas) en Boekenbon van € 10.

Prijswinnaars ontvangen medio december 2017 persoonlijk bericht.

Winnaar
De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt. De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een jaar lang gratis 1e klas reizen met de NS-Business Card. Het boek ontvangt de titel Boek van het Jaar.

In 2016 won Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen. In totaal brachten meer dan 100.000 mensen hun stem uit.

Reacties