Jazzstandards over reizen bij Observant

Foto:

Alexander Beets, saxofonist en festivaldirecteur Rabobank Amersfoort Jazz, nodigt regelmatig bij Stadscafé de Observant bevriende jazzartiesten uit met hem het podium te betreden. Voor woensdag 1 november heeft hij zangeres Judith Nijland gevraagd. De aanvang is 20:30 uur, de entree € 5,00 (inclusief een gratis consumptie).

Trav’lin’ Light is een samenwerkingsproject van tenorsaxofonist Alexander Beets en zangeres Judith Nijland. Het idee ontstond toen de twee samen op een podium in Thailand stonden. Er moest een cd komen vol jazzstandards over reizen. Denk hierbij aan nummers als Come Fly With Me of ‘Take the A-Train. Die cd kwam er, gevolgd door weer een tour in Thailand. Vanavond staan zij in De Observant.

Alexander Beets is een zeer veelzijdig man. Op de saxofoon is hij zeer ervaren, aangezien hij meer dan 2000 concerten wereldwijd op zijn naam heeft staan en op zeker 25 cd’s en dvd’s te zien en te horen is. Hij speelde meer dan 25 jaar met de Beets Brothers, maar ook met artiesten als Rita Reys en Cees Schrama. Het afgelopen jaar deed hij ruim 50 concerten over de hele wereld en was de leider van drie Jazzexpedities naar Thailand, Spanje en India. Daarnaast is hij het creatieve brein van de festivals Amersfoort Jazz, Leusden Jazz en de Samui Latin & Jazz Week. De internationale pers noemde hem: “Een van de weinige tenor helden van dit moment”.

Tijdens een studie Grieks en Latijn komt Judith bij toeval in aanraking met de jazz. Eenmaal afgestudeerd besluit ze haar hart te volgen en gaat naar het conservatorium in Den Haag. Ze schijft steeds meer eigen stukken die tussen jazz en pop laveren, maar jazz blijft haar grote liefde. Drie eigen cd’s heeft ze op haar naam staan. Deze cd’s werden ook op de landelijke radio met veel enthousiasme ontvangen. Ze toert inmiddels over de hele wereld. Concertrecensie uit 2013: “Judith Nijland heeft een verrukkelijke uitnemend getrainde alt, een plezierige lazy timing en de durf om titels naar haar hand te zetten.”

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.
Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)
Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Reacties