Ontdek al wandelend de kleurrijke Heuvelrug

Foto: Anne Hamers

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Het najaar is dé perfecte periode om de regio al wandelend te verkennen. Het landschap verandert, de bladeren aan de bomen verkleuren en de landgoederen, kastelen, musea en bezienswaardigheden zijn klaar om ontdekt te worden.

Al wandelend door de bossen en langs de uitgestrekte velden ontdek je de mooiste natuur. Wandel over de populaire klompenpaden over historisch tracé, deze onverharde paden leiden je over boerenland en landgoederen. Op de Heuvelrug vind je ontzettend veel wandelroutes dus trek je wandelschoenen aan trek erop uit!

Toppers
Wist je dat je met wandelen meer calorieën verbrandt dan met hardlopen? Het hele jaar door kun je de mooiste wandelingen maken op de Heuvelrug. Of het zonnetje schijnt, of er sneeuw ligt, of het regent; je vindt altijd wel een wandelroute geschikt voor het seizoen.

En ben je nog geen ervaren wandelaar? Ook dat is geen probleem. Voor elk type wandelaar is er een wandelroute te vinden. Ga heerlijk op stap met familie, of lekker in je eentje. Het RBT heeft de mooiste routes voor je op een rij gezet, waaronder ‘In het spoor van Napoleon’ en het Jufferpad.

Voor in je agenda
Op de Heuvelrug vindt je ook veel verschillende wandelevenementen voor jong en oud, perfect om je hoofd lekker leeg te maken. Ga op pad met een gids en laat je verrassen in de tuinen van Paleis Soestdijk of op het Leersumse Veld.

Of ga met je (klein)kinderen op paddenstoelenexcursie in Veenendaal. Bij elke stap die je zet geniet je van uitgestrekte natuurgebieden, heerlijke wandelpaden om te (ver)dwalen, karakteristieke en historische dorpen, prachtige kastelen én het militaire erfgoed.

Unieke plekjes
Wandelen maakt je vrolijker en wandelen op deze unieke plekjes helemaal! Ervaar het weidse uitzicht vanaf Park Vliegbasis Soesterberg en geniet van de bijzondere natuur. Of ontdek de Grebbelinie, met liniedijken, fortificaties, bunkers en grachten. Vind jij alle historische sporen? Liever met de kinderen op stap? Loop het Kabouterpad en ontvang je eigen kabouterdiploma!

Reacties