WinterparadIJS Amersfoort pakt dit jaar nog groter uit

Foto: Achim Lauscher

Deze winter kan er weer geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort. Voor de vijfde keer wordt de schaatsbaan, welke meer dan 600 vierkante meter meet, op het Eemplein gebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 24 november tot en met zondag 7 januari. In deze periode komen zo’n 20.000 kinderen, jongeren en volwassenen schaatsen.

De schaatsbaan is ieder jaar zeer populair bij kleine kinderen die aan de hand van hun ouders hun eerste stapjes op het ijs zetten. Speciaal hiervoor wordt de ‘krabbelbaan’ dit jaar twee keer zo groot.

Schaatsen en ijshockey

De grote schaatsbaan blijft even groot als voorgaande jaren. Hier worden sportieve activiteiten georganiseerd zoals de ijshockeycompetitie, curling, discoschaatsen en schaatslessen.

Daarnaast trekt het horecapaviljoen vele bezoekers voor een warme chocolademelk, broodje rookworst of een lekkere glühwein. Hier zijn ook regelmatig leuke live optredens, dj’s en ander vermaak.

In de weken voorafgaand aan de schoolvakantie kunnen alle basisschoolleerlingen schaatsles krijgen. Hiervoor kan vanaf 13 oktober gereserveerd worden. Ook worden afspraken op maat gemaakt voor bijvoorbeeld kansarme kinderen, mensen met een beperking en asielzoekerskinderen, zodat zij ook kunnen genieten van ijspret.

Er wordt ieder jaar hard gewerkt om het WinterparadIJS er nog mooier uit te laten zien. Zo wordt dit jaar een grote façade aan de entreekant gebouwd en worden er winterse rondom het paviljoen aangebracht.

Het WinterparadIJS Amersfoort wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast vrijwilligersteam van meer dan 60 mensen. Wie zich ook wil inzetten deze winter is van harte welkom.

Voor meer informatie: www.winterparadijs-amersfoort.nl

Reacties