Start selectieprocedure CPO groepen locatie Sportfondsenbad

Foto: Gemeente Amersfoort

Op de locatie van het Sportfondsenbad aan de Rubensstraat biedt de gemeente twee kavels aan. Hier kan een groep toekomstige bewoners in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een appartementengebouw ontwerpen en realiseren. Alle beschikbare informatie om hiervoor als CPO groep in aanmerking te komen, is nu te vinden op www.amersfoort.nl/stadsmakelaar.

Als het nieuwe sportcomplex Amerena in gebruik is genomen, kan in 2018 de sloop van het Sportfondsenbad starten. Op deze locatie komen vier appartementengebouwen, zogenaamde urban villa’s. Twee urban villa’s zijn beschikbaar voor sociale woningbouw en twee kavels voor ontwikkeling door CPO groepen. De bouw van de appartementengebouwen start op zijn vroegst vanaf 2019.

De komende maanden hebben bestaande CPO groepen of nog op te richten groepen de tijd om zich te verdiepen in wat het betekent om als CPO groep een appartementengebouw te ontwikkelen en realiseren. CPO groepen die serieuze interesse hebben, kunnen zich tot uiterlijk 12 maart 2018 12.00 uur inschrijven. De gemeente maakt snel daarna bekend welke twee groepen aan de gestelde eisen voldoen. Vanaf dat moment kunnen zij een bouwplan gaan ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/stadsmakelaar.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties