Bananenexpo in Frame.de.galerie

Foto:

Op 15 oktober openen de cartoonisten Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer (Evert Kwok) en bananenkunstenaar Stephan Brusche (iSteef) een bananenexpo in Frame.de.galerie in Amersfoort. Tijdens de opening presenteren de Blouw en Evenboer hun 7e Evert Kwok album en maakt Stephan Brusche live bananenkunst. De expositie is gedurende 4 weken te bewonderen aan de Stadsring 2 in Amersfoort.

Waar Evert Kwok bijna geheel digitaal werkt, is iSteef voor zijn kunst in de weer met mesjes, balpen en tandenstokers. Hetgeen de artiesten bindt: de banaan. Voor iSteef is het zijn canvas, voor Evert Kwok een uit de hand gelopen running gag. De cartoonisten begonnen ooit met het tekenen van bananen op willekeurige plekken in hun cartoons, en dat is een eigen leven gaan leiden: tegenwoordig krijgt Evert het bijna aan de stok met zijn fans als er geen banaan in de cartoon te bewonderen is.

Rotterdammer Stephan Brusche enkele jaren geleden toevalligerwijs de banaan als canvas toen hij iets leuks op Instagram wilde zetten. De bananenschil bleek ideaal om op te tekenen en de vrolijke kleur en geinige vorm werkte inspirerend. Inmiddels gaat zijn kunst de hele wereld over en kreeg hij vermeldingen op onder andere Mashable, Time.com, Bored Panda, Daily Mail en the Huffington Post.

Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer zijn sinds 2003 actief als cartoonist en grappenmaker en staan vooral bekend om hun woordgrappen en taalkundige spitsvondigheden. Door de komst van social media vergaarde hun werk in rap tempo bekendheid en inmiddels heeft het duo online meer dan 200.000 volgers. Omdat er toch niets gaat boven een boek op de bank (of de wc), brengt het duo regelmatig een bundeling uit van hun werk. Naast het 7e deel in de reeks zal ook de herdruk van Evert Kwok 4 gepresenteerd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen