Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Van Wieringen-Voorhaar

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op donderdag 20 juli zijn de heer en mevrouw Van Wieringen-Voorhaar 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Buijtelaar brengt het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

Het echtpaar heeft verkering gekregen toen de heer Van Wieringen in Amersfoort in militaire dienst zat. Hij kwam oorspronkelijk uit Drenthe en zou de tuinderij van zijn vader overnemen, maar zijn vrouw zag dat helemaal niet zitten.

De vader van mevrouw Van Wieringen-Voorhaar werkte bij de Nederlandse Spoorwegen en via hem is de heer Van Wieringen daar ook terecht gekomen. Hij is begonnen als conducteur maar werd al snel machinist. Ze woonden in Amersfoort bij een kerkgebouw, waar mevrouw Van Wieringen-Voorhaar werkte als beheerder. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

Hun beide zoons zijn machinist geworden, hun kleinzoon werkt als conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen en ook hun schoondochter is daar werkzaam. Het is een echte “spoorfamilie”.

Het echtpaar is er tot op hoge leeftijd vaak met de caravan op uitgetrokken, daar beleefden ze beiden heel veel plezier aan. Ook hebben ze beiden als vrijwilliger gewerkt. Nu houden ze zich bezig met het maken van een woordzoeker, lezen en televisie kijken.

Het bruidspaar viert hun diamanten bruiloft met familie en vrienden in huiselijke sfeer.

Reacties