Uitreiking eerste fiets op Gabrie Mehenschool

Foto: Goedopweg

Maandagmorgen 3 juli werd Milan van de Vis door wethouder mobiliteit Hans Buijtelaar op de Gabrie Mehenschool in Amersfoort verrast met een hippe nieuwe kinderfiets.

De fiets is voor de eerste keer uitgereikt in het kader van de campagne Lekker Lopen, Fijn Fietsen, waarbij kinderen met hun ouders gedurende twee weken vier keer lopend of op de fiets naar school gaan. Lekker Lopen, Fijn Fietsen is een initiatief van Goedopweg en heeft als doel de regio Midden-Nederland bereikbaar te houden.

Voor ouders van jonge kinderen is het ’s ochtends best even haasten en lijkt de auto misschien de snelste oplossing. In de praktijk blijkt lopen of fietsen vaak net zo snel te zijn. Lekker Lopen, Fijn Fietsen stimuleert ouders in Utrecht en Amersfoort om hun kinderen lopend of fietsend naar school te brengen. De omgeving rond scholen wordt beter en veiliger wanneer er minder auto’s rijden en parkeren. Ook leren kinderen lopend of fietsend beter deel te nemen aan het verkeer. Milan: “Ik kan al heel goed fietsen, kijk maar!”

Ouders van jonge kinderen maken kans op een hippe kinderfiets door gedurende twee weken minimaal vier keer hun kind lopend of met de fiets naar school te brengen. Elke maand wordt er een fiets uitgereikt, om ouders en kinderen te belonen dat zij lopend of met de fiets naar school zijn gekomen. De winactie loopt nog tot en met december 2017. Op www.lekkerlopenfijnfietsen.nl kunnen ouders in Utrecht en Amersfoort zich aanmelden en meedoen met de winactie.

Goedopweg
Lekker Lopen, Fijn Fietsen is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen