Koninklijke Onderscheiding voor Anneke Boswinkel

Foto: Publiek domein

Op donderdag 22 juni 2017 ontvangt Anneke Boswinkel, directeur-bestuurder stichting PCBO Amersfoort een Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van locoburgemeester Houwing. De uitreiking vindt plaats tijdens het afscheid van mevrouw Boswinkel in verband met haar pensionering in de Prodentfabriek te Amersfoort.

Mevrouw Boswinkel (1954) is ruim vierenveertig jaar actief in het onderwijs waarvan de afgelopen 15 jaar in de functie van algemeen directeur en directeur-bestuurder PCBO.

Locoburgemeester Houwing: ”Anneke Boswinkel zet zich altijd in voor vernieuwing, verbreding en inspirerend leiderschap in het onderwijs. Steeds is zij op zoek naar beter onderwijs voor kinderen en het toegankelijk maken van ‘gewoon’ onderwijs voor kinderen met een extra zorgbehoefte”.

Onder haar leiding vond een transitieproces plaats van nog veel los van elkaar opererende scholen tot één geheel, waarin de scholen elkaar versterken door meer samen te ontwikkelen. Daarbij worden de scholen ondersteund door een eigen professioneel bestuurskantoor.

Ze initieerde diverse activiteiten die bijdroegen aan vernieuwend onderwijs. Ook spande zij zich in voor een aanbod van tussenschoolse en buitenschoolse opvang met oog voor de doorgaande pedagogische leerlijn, maakte ze een weekendschool mogelijk voor kansarme kinderen en bevorderde ze de Amersfoortse Brede scholen Combinaties (ABC-scholen).

Naast verschillende bestuurlijke onderwijsfuncties op regionaal en landelijk niveau, is zij ook maatschappelijk actief bij onder andere de Johanneskerk te Amersfoort, de stichting Ten Vorsel en als adviseur van de stichting Petje Af /Plekkey Kinderopvang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen