Goed gevulde schooltassen

Foto: Gemeente Amersfoort

Een rugtas vol pennen, potloden, een map, passer, schaar en rekenmachine. Dat is niet voor alle kinderen die naar de middelbare school gaan normaal. Soms kunnen ouders dit niet betalen.

Daarom gaven Stichting Leergeld Amersfoort en Office1 deze kinderen woensdag 14 juni 2017 een goed gevulde schooltas voor hun eerste schooldag. En er zijn meer regelingen voor kinderen.

Alle kinderen moeten mee kunnen doen. Daarom zorgen Stichting Leergeld en Office1 voor een goed gevulde schooltas voor kinderen die van groep 8 overstappen naar de middelbare school. Stichting Leergeld kan ook helpen met andere vergoedingen of benodigdheden zodat kinderen tussen de 4 en 18 jaar mee kunnen doen aan activiteiten binnen en buiten school. Denk bijvoorbeeld ook aan een schoolreisje.

Sport en hobby ook vergoed
In Amersfoort leven 4.500 kinderen in armoede. Stichting Leergeld is een van de organisaties die zich inzet voor deze kinderen. Er zijn nog meer regelingen voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Zodat kinderen kunnen sporten, theater- of muziekles kunnen volgen of lid kunnen worden van scouting. Alle regelingen voor kinderen staan nu op een rij op www.amersfoort.nl/kindpakket.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties