Fietsroute Kattenbroek opnieuw naar de gemeenteraad

Foto: Gemeente Amersfoort

Langs het Gangboord, De Kreek, de Groote Kreek en Het Broek naar Het Masker. Zo zou de verbeterde fietsroute door Kattenbroek tóch moeten gaan lopen. Vorige week stelde het college van B en W het raadsvoorstel ‘Verbeteren fietsroute Kattenbroek binnen het programma Beter Benutten Vervolg met alternatieven Buitenom’ vast.

Dinsdagavond 13 juni om 20.00 uur wordt het raadsvoorstel, inclusief de uitgewerkte alternatieven en het oorspronkelijke ontwerp, tijdens De Ronde besproken door de gemeenteraad.

Het college vroeg de raad afgelopen maart een besluit te nemen over de fietsroute door Kattenbroek naar Calveen. De gemeenteraad heeft het raadsvoorstel  ‘Verbeteren fietsroute Kattenbroek binnen programma Beter Benutten Vervolg’ uitgebreid besproken tijdens de bijeenkomsten op 7 en 21 maart. Tussendoor hebben raadsleden, de wethouder Mobiliteit, bewoners en ambtelijke vertegenwoordigers de voorgestelde routes op de plaats zelf bekeken. De gemeenteraad heeft vervolgens gevraagd om onderzoek naar enkele alternatieve routes ‘buitenom’. In dit onderzoek zijn snelheidsremmende maatregelen in de straat De Delta meegenomen. Uit dit onderzoek blijkt dat andere oplossingen financieel, technisch of maatschappelijk op dit moment minder haalbaar zijn.

U kunt tijdens De Ronde uw mening geven aan de raadsleden. Bekijk voor meer informatie de actuele agenda met bijlagen van De Ronde op 13 juni 2017. Let op! De agenda kan nog wijzigen.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen