Twaalf Mondriaan Boombanken geplaatst in binnenstad Amersfoort

Foto: Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Op twaalf plekken rondom de binnenstad van Amersfoort zijn Mondriaan boombank geplaatst. De boombank, bedacht door kunstenaar Rogier Martens, is een mobiele stadsbank waar iedere bezoeker of inwoner kan plaatsnemen en genieten van de omgeving.

De locaties bevinden zich voornamelijk in het groen rondom de binnenstad en zijn ontworpen het in het kader van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design.  De boombank is zo geconstrueerd dat de bank rondom de boom wordt geplaatst zonder dat de boom er hinder van ondervindt. De banken staan in de zomerperiode bij verschillende bomen en gaan daarna naar de opslag om vervolgens een volgend jaar weer ergens anders in Amersfoort op te duiken met een ander uiterlijk. De bomenbank maakt onderdeel uit van ‘Beelden van Banken’. Dit is een project waarin twintig kunstenaars en vormgevers ontwerpen voor hedendaagse stadsbanken hebben gemaakt in opdracht van de gemeente Amersfoort. De boombank is één van deze ontwerpen.

Inspiratie
Rogier Martens liet zich voor dit ontwerp inspireren door de groei van elfenbankjes op de boomschors en door de enorme draagkracht van bomen. In het kader van het Stijljaar heeft Rogier Martens de opdracht gekregen om zijn ontwerp van de boombank uit te werken passend bij het thema van de Stijl.

Over het themajaar Mondriaan tot Dutch Design
Het themajaar Mondriaan tot Dutch Design is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van NBTC met diverse steden en regio’s door het hele land. Utrecht & Amersfoort hebben hierin de krachten gebundeld en bieden gezamenlijk een uitgebreid programma aan. Voor het programma van alle deelnemende steden: www.mondriaantotdutchdesign.nl. Het complete programma van Utrecht en Amersfoort is te vinden op www.destijlutrechtamersfoort.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen