SBO Michaëlschool ontvangt themacertificaat Bewegen en sport

Op 2 juni werd het themacertificaat Bewegen en sport uitgereikt aan SBO Michaëlschool door wethouder Buijtelaar. Deze school heeft samen met de Aloysiusschool als eerste dit themacertificaat behaald in Amersfoort. SBO Michaëlschool is de enige school in Amersfoort die het derde themacertificaat Gezonde School krijgt uitgereikt.

Naast het nu uit te reiken themacertificaat Bewegen en sport heeft deze school ook de certificaten Voeding en Welbevinden behaald. Met recht is SBO Michaëlschool een Gezonde School.

Het thema bewegen en sport staat hoog in het vaandel bij SBO Michaëlschool. Kinderen vinden het leuk om te bewegen en te sporten. De school besteed hier veel aandacht aan. Aan de leerlingen wordt een gevarieerd en structureel beweeg en sportaanbod voor, tijdens en na schooltijd aangeboden door de vakleerkracht bewegingsonderwijs, leerkrachten, ABC Kruiskamp-Koppel en de buurtsportcoach van SRO.

Het certificaat Bewegen en sport is onderdeel van het landelijke project ‘Gezonde School’, waarmee scholen erkenning krijgen voor hun structurele inspanning om de gezondheid van leerlingen te verbeteren. Gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een betere leefstijl. In Amersfoort wordt het project Gezonde Scholen gefinancierd door de gemeente Amersfoort, het Longfonds en ondersteund door de GGD regio Utrecht.

Vandaag was tevens de afsluiting van de B.Slim Lekker Fit! maand in de wijk Kruiskamp-Koppel. Leerlingen, leerkrachten en ouders uit deze wijk hebben de hele maand aan allerlei activiteiten meegedaan in het kader van meer bewegen en gezonde voeding. Van het gebruik van Lekker Fit! materiaal tijdens de lessen, beweegclinics, kookles, fietsles, workshops over suiker in drankjes voor ouders tot dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Slimpy, de mascotte die er uit ziet als wortel, staat symbool voor B.Slim en was aanwezig tijdens deze middag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen