Warm weer in aantocht

Foto: Publiek domein

Liefhebbers van warm weer zitten vanaf donderdag goed. In grote delen van het land wordt het 20-21 graden. De dagen daarna blijft het warm, maar er is ook kans op een onweersbui.

Woensdag start de dag in het zuiden vrij zonnig. In het noordoosten kan nog een beetje regen vallen, maar daarna wordt het droog en in de middag gaat ook daar de zon schijnen. Met 13 graden in het noorden tot 17 in het zuiden is de temperatuur vrij normaal.

Warme temperaturen
Donderdag schakelen we over naar een veel warmer weertype. De wind draait naar het oosten tot zuidoosten en daarmee is de kou uit de lucht. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 20-21 graden en daarmee is het zelfs warmer dan normaal. Aan de noordkust is het met 17-18 graden wat koeler. De dag begint vrij zonnig, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de middag stijgt in het zuiden de kans op een bui. In de avond en nacht zal op meer plaatsen regen vallen.

Vrijdag en zaterdag kunnen verspreid over het land enkele buien ontstaan en daarbij is ook kans op onweer. Tussendoor schijnt de zon en het wordt 17 graden aan de kust en zo’n 20 graden in het zuidoosten.

Zondag is de kans op buien kleiner. Met een wisseling van zon en stapelwolken en maxima van 18 tot 22 graden is het heerlijk weer.

Zomers weer
Na het weekend gaat de temperatuur nog een paar graden omhoog en schijnt de zon regelmatig. Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag en dan kan het in het zuidoosten met 25 graden voor het eerst dit jaar zomers warm worden. Ook in de kustgebieden is het met 20 tot 23 graden aangenaam weer.

Het warme weer is helaas van korte duur. In de tweede helft van de week is de kans groot dat de temperatuur onder de normale waarden van 15 tot 19 graden daalt. Daarbij is er meer bewolking en kunnen enkele buien ontstaan.

Reacties