Mudrun Fun komt met nieuwe datum

Foto: AS Media

Het had op Tweede Paasdag een groot feest moeten worden: de vijfde en laatste editie van de Mudrun Fun aan de Hanzeboulevard in Vathorst. Broedende kievitten gooiden echter roet in het eten en het event werd op het allerlaatste moment afgelast.

Geen Mudrun Fun
Tijdens de opbouw van de Mudrun Fun op zaterdag 15 april werden de kievitsnesten ontdekt. Omdat kievitten beschermde vogels zijn en hun broedgebied niet verstoord mag worden is na overleg met de Provincie zondagavond besloten dat de Mudrun Fun geen doorgang kon vinden.
De deelnemers ontvingen die avond een mail met de informatie dat de Mudrun Fun de volgende dag was afgelast. Dit leidde tot veel verontwaardigde berichten op facebook aan het adres van de organisatie. Veel kinderen hadden van hun zakgeld een startbewijs gekocht en de teleurstelling was dan ook groot dat het evenement werd afgelast en dat dit zo laat werd gecommuniceerd.

Alternatief
De organisatie heeft ondertussen met verschillende partijen overleg gehad over de ontstane situatie en de mogelijkheid tot het bieden van een alternatief onderzocht. Dat lijkt te zijn gevonden. Op 1 oktober zal de Mudrun Fun doorgang vinden. Mensen die een startbewijs hadden gekocht, zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld en kunnen een gratis ticket bestellen. Mocht de datum van 1 oktober niet uitkomen dan is er het alternatief om deel te nemen aan de Bubbelrun op 11 juni in Amersfoort of op 1 juli in Den Haag.

Lees ook:
–¬†Jubileumeditie Mudrun Fun afgelast

Reacties