Expositie ‘Van Werk- tot Broedplaats. Werken en wonen in het Eemkwartier.’

Foto: Archief Eemland

Wat hebben Prodent-tandpasta, Remia-bakvet en Dove-bodylotion met elkaar gemeen? Al deze producten komen uit het Eemkwartier. Ontdek hoe het was om in het Eemkwartier te wonen, werken en ondernemen tijdens de expositie ‘Van Werk- tot Broedplaats. Werken en wonen in het Eemkwartier.’ De expositie is vanaf 15 mei 2017 te zien bij Archief Eemland.

Het Eemkwartier speelde als industriewijk een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad, met bekende bedrijven als Erdal en Polak’s Frutal Works. Aan het einde van de twintigste eeuw hebben de fabrieken plaatsgemaakt voor het Eemplein met het Eemhuis, winkels en appartementen. Het Eemkwartier is veranderd in een levendig gebied met creatieve ondernemers. De oude industriële panden die bewaard zijn gebleven, hebben een nieuwe bestemming gekregen. Met de expositie brengt Archief Eemland de industriële geschiedenis van het Eemkwartier weer tot leven.

De expositie is te zien vanaf 15 mei op de 3e verdieping van het Eemhuis. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.archiefeemland.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties