Waar viert u de vrijheid

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Bent u vrij op 5  mei en wilt u de vrijheid vieren? In dit overzicht vindt u een aantal tips in Amersfoort en daarbuiten. Waar viert u de vrijheid?

Amersfoorts Bevrijdings Festival
Live muziek, lekker eten en bier op het zonnige terras aan het Krankeledenplantsoen zijn de ingrediënten voor dit vrijheidsfeest. Aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren zorgen de Boothill Saloon Amersfoort, Long John’s Pub, Gouwegijt en Charlie’s 33 voor een gezellige dag en een topfeestje. De live optredens worden verzorgd door Mango Zabba, The Royal Engineers, Crimson Inc. en Along the Watchtower. De entree is gratis.
Aansluitend vindt de afterparty met Ciao Lucifer plaats in Boothill Saloon Amersfoort.

Kamp Amersfoort
Zowel de gedenkplaats als het bezoekersgebouw van Nationaal Monument Kamp Amersfoort zijn op 5 mei de gehele dag geopend. Er zijn gratis publieksrondleidingen. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om kennis te nemen van de verhalen die door ervaren gidsen worden verteld. Bezoekers kunnen zich niet alleen tijdens een rondleiding laten informeren, maar vooral ook tijdens hun bezoek aan het bezoekerscentrum. Gedurende de dag worden verschillende interessante documentaires vertoond.

Nationale viering Bevrijdingsdag
De Nationale Viering Bevrijding vindt dit jaar in Haarlem plaats. Na de 5 mei-lezing wordt op Bevrijdingspop, in de Haarlemmerhout, het Bevrijdingsvuur ontstoken.

Festivals in Amsterdam
In Amsterdam kunt u op diverse locaties de vrijheid vieren. Op het Westergasterrein wordt het vrijheidsvuur ontstoken, ouderen vertellen hun oorlogsverhalen en er is veel muziek. Ook in het Vondelpark, op het Museumplein, Blijburg aan Zee kunt u terecht voor theater, muziek en feest, maar er zijn nog veel meer initiatieven.

Bevrijdingsfestival Wageningen
Op 5 mei 1945 capituleerde de Duitse bezetter. In Hotel de Wereld in Wageningen werden de onderhandelingen gevoerd. Het Bevrijdingsfestival in Wageningen is dan ook de ultieme locatie om vrijheid te vieren. Op de podia vinden diverse optredens plaats en er is ook een kinderfestival met circus, kinderboerderij en heel veel workshops dans, muziek en theater.

Reacties