Koningsspelen luiden meivakantie in

Foto: AS Media

De laatste dag voor de meivakantie staat bij veel scholen in teken van de Koningsspelen. Ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander op 27 april deden ruim 1,2 miljoen kinderen mee aan deze sportieve dag. Niet alleen in Nederland, maar ook in het Caraïbisch gebied, of op Nederlandse scholen elders in de wereld.

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement in het basisonderwijs. De Spelen hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De Koningsspelen dragen bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Amersfoort
Koning Willem-alexander en Koningin Maxima openden de Koningsspelen vandaag in Veghel op basisschool De Vijfmaster. Ook in Amersfoort werd er vandaag flink gesport na een stevig ontbijt. De buurtsportcoaches van SRO organiseerden samen met sportverenigingen een sportieve ochtend voor de basisschooljeugd. De activiteiten vonden op diverse plaats.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen