Studenten zetten zich in voor leefbaarheid De Ganskuijl in Amersfoort

Foto: Academie van de stad

Vier studenten wonen sinds eind vorig jaar op de Ganskuijl in het Vermeerkwartier in Amersfoort. Zij zetten zich in voor leefbaarheid in de wijk en organiseren zaterdag 15 april een activiteitenmiddag.

In het kader van de Springlevende Wijk van Academie van de Stad, zetten zij zich acht tot tien uur per week in voor de leefbaarheid van de buurt. In ruil daarvoor mogen ze van woningcorporatie de Alliantie anderhalf jaar wonen in de buurt. De Alliantie wil zich graag inzetten voor bewoners en hun leefomgeving en de inzet van de studenten is daarbij erg welkom.

Springlevende Wijk
De studenten bedenken relevante projecten in de buurt en zetten die op. Op zaterdag 15 april organiseren zij een activiteitenmiddag voor de hele wijk met springkussen, DJ, verse wafels, allerlei sportieve spellen en mogelijkheid om te chillen. Deze middag vindt plaats op het grasveld naast de Dorresteinweg (naast de skatebaan) en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Win-win
De studenten geven de buurt een impuls door het stimuleren van talentontwikkeling van buurtkinderen en –volwassenen, ontmoetingen tussen buurtbewoners en participatie van verschillende bewonersgroepen. Voor de studenten zelf is het ook waardevol om aan het project deel te nemen: zij wonen goedkoop en doen tegelijkertijd maatschappelijke ervaring op.

Reacties