Lancering Time for Small Talk

Foto: Stichting Time for Small Talk

Waar kunt u nog zomaar iemand aanspreken voor een praatje? Hoe maakt u contact met nieuwe mensen? Stichting Time for Small Talk uit Amersfoort heeft een tooltje ontwikkeld voor in de horeca en op andere plekken waar we graag tussen de mensen zijn – maar liever niet alleen.

Stichting Time for Small Talk introduceert op 14 april een hulpmiddel voor in zogeheten Small Talk Zones. Het tooltje is een rechthoekig doosje met een gele kant en een paarse kant. Het is de bedoeling dat in Small Talk Zones, bijvoorbeeld een café, het doosje op alle tafeltjes komt te liggen. Met de gele kant boven nodigt u onbekenden uit vrijblijvend een praatje te maken. Met de paarse kant boven spreekt u met vrienden of familie af jullie telefoons op stil te zetten en weg te stoppen.

De eerste Small Talk Zone bevindt zich in het KAdECafé in Amersfoort. Het is de bedoeling dat in de binnenstad van Amersfoort nog meer Small Talk Zones komen. Met deze zones wordt voorzien in de behoefte aan een permanente mogelijkheid om in de binnenstad gezelschap te kunnen vinden.

Dit laagdrempelige hulpmiddel waarmee sociaal verkeer gestroomlijnt wordt, is medemogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort en Indebuurt033. “We hebben de taak om iets te doen aan de eenzaamheid en sociale isolatie van de inwoners van onze stad. Het slimme doosje Time for Small Talk sluit goed daarop aan want we worden gezonder en gelukkiger van interactie met andere mensen. Het is gemakkelijk in gebruik zodat in principe iedereen eraan mee kan doen en leidt mogelijk tot meer ontmoetingen in de Binnenstad”, – zegt Jolande Koelewijn Buurtnetwerker van Indebuurt033.

 

Reacties