Nederlands record op EK Gewichtheffen

Foto: Printscreen youtube EasySport2011

Het EK Gewichteffen zit er op voor Evita Talahatu. Met een mooi nieuw Nederlands Record kan ze terug kijken op een succesvol EK.

Maandagochtend was Talahatu via de livestream van het EK Gewichtheffen in Split, Kroatië, te volgen. Ze kwam uit in de B-klasse van de dames tot 53 kilo. In deze klasse deden 7 dames mee, waarbij Talahatu op een 6e plek eindigde. De A-klasse, die om 17.25 start, heeft 8 deelneemsters. Hiermee is Talahatu bijna verzekerd van een 14e plek.

De wedstrijd zelf begon niet geheel vlekkeloos voor Talahatu. Na een perfecte 1e poging op het onderdeel trekken met 58 kilo, werden de 2e en 3e beurt met 62 kilo afgekeurd. Direct aansluitend volgde het onderdeel stoten. Talahatu begon op een startgewicht van 76 kilo. De tweede poging met 79 kilo was ook raak, waarmee ze een nieuw Nederlands Record vestigde. De 82 kilo in de 3e beurt was net te veel voor Talahatu en deze beurt werd afgekeurd. Talahatu is tevreden met haar prestaties. “Ik was op van de zenuwen”, vertelt ze na haar wedstrijd. “Ik had gehoopt meer te kunnen tillen. De combinatie van zenuwen en gewichtsverlies maakte het spannend. Om in mijn gewichtsklasse te kunnen starten ben ik in korte tijd bijna 3 kilo afgevallen en dat merk ik in mijn kracht.”

De beelden van de dames klasse -53 kilo, groep B zijn hier terug te kijken.

Via het kanaal van EasySport2011 is vanavond de A-klasse live te volgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen