Jongeren weten Jouwggd.nl te vinden

Foto: Publiek domein

JouwGGD.nl is dé website voor jongeren over gezondheid. Het afgelopen jaar is een groeispurt gemaakt. Ook in de provincie Utrecht weten veel jongeren JouwGGD.nl te vinden. Het aantal bezoekers van de website steeg spectaculair evenals het aantal chats. Ook laat Facebook een stijging van fans zien. Dit blijkt uit het jaarverslag 2016.

Unieke bezoekers
In totaal waren er 427.345 unieke bezoekers in heel Nederland. Ook in de provincie Utrecht weten steeds meer jongeren JouwGGD.nl te vinden. In 2016 waren er 41.795 unieke bezoekers. Hiermee staat onze provincie zelfs op de 2e plaats! De jongeren bekeken vooral de onderwerpen: seks, drugs/roken en gezondheid.  Het landelijke E-team werd verder uitgebreid tot 91 artsen en verpleegkundigen uit alle 20 aangesloten GGD’en en JGZ-organisaties.

De website JouwGGD.nl
Op jouwggd.nl kunnen jongeren niet alleen informatie zoeken maar ook anoniem chatten met een jeugdarts of een jeugdverpleegkundige. Daarnaast kunnen zij vragen stellen op het forum of per e-mail. Sinds 2016 maakt ook een jeugdpsychiater deel uit van de hoofdredactie en wordt er gebruik gemaakt van jongerenadviseurs. Deze jongerenadviseurs onderzoeken welke onderwerpen leven onder hun leeftijdsgroep en toetsen de informatie op de site.

Doorontwikkeling
Ook in 2017 wordt verder gegaan met vernieuwen en doorontwikkelen zodat JouwGGD.nl dat een relevant jongerenkanaal is en blijft met een hoog bereik en impact op de gezondheid en leefstijl van jongeren.

Bron: GGD Midden-Nederland

Reacties