Donderdagmarkt Emiclaer beste van het land

Foto: Publiek domein

De donderdagmarkt in Amersfoort heeft vandaag de titel Beste Markt van Nederland 2017, categorie ‘kleine markten’, gewonnen. Amersfoort liet daarbij Hoensbroek en Heerlen achter zich.

Ieder jaar organiseert de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) de verkiezing Beste Markt van Nederland. Begin januari werden de 10 finalisten in de drie categorieën ‘grote markten’, ‘middelgrote markten’ en ‘kleine markten’ bekend gemaakt. Vandaag vond de bekendmaking van de winnaars plaats in Preston Palace in Almelo. De jury heeft sinds de bekendmaking van de finalisten alle markten nogmaals bezocht.

De donderdagmarkt in winkelcentrum Emiclaer was de winnaar in de categorie ‘kleine markt’ en bleef Hoensbroek en Heerlen voor. Niet meer dan 30 ondernemers staan wekelijks in het winkelcentrum Emiclaer. De markt kenmerkt zich door de ligging, het productenaanbod en de sfeer. In de andere categorieën wonnen Dordrecht (‘grote markten’) en Maastricht (‘middelgrote markten’).

Het CVAH wil met de jaarlijkse verkiezing de professionalisering van de warenmarkt en het belang van de warenmarkt onder de aandacht brengen van beleidsmakers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen