Venus en Mars door een telescoop

Foto:

3 Maart is niet alleen Landelijke Sterrenkijkdagen, maar Sterrenwacht Midden-Nederland viert ook haar 30-jarige jubileum. Vanavond biedt Sterrenwacht Midden-Nederland een avondvullend programma.

Jubileum
De sterrenwacht opende op 1 maart 1978 haar deuren en droeg de naam Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, Afdeling Amersfoort en is nog steeds gevestigd op de locatie in park Schothorst. In de jaren ’70 van de vorige eeuw was er veel belangstelling voor sterrenkunde en ontstonden er in Nederland sterrenwachten, waar geïnteresseerden voorlichting kregen over het sterrenstelsel. Sterrenwacht Midden-Nederland, zoals de sterrenwacht in Schothorst tegenwoordig heet, is één van de grootste sterrenwachten in Nederland.

Programma
Een avondvullend programma staat u vanavond te wachten. Als het helder weer is, is het vanaf 19.00 uur mogelijk om in de schemer een blik te werpen op Venus en de Maan en wellicht Mars.  Door leden van de sterrenwacht worden vanaf 20.00 gratis workshops gegeven over onder meer de werking van telescopen, een blik op de basiscursus ‘Sterrenkunde voor beginners’en radioastronomie en astrofotografie. Rond de klok van 22.00 uur kunnen aanwezigen een blik door de één van de grootste telescopen van Nederland werpen.

Locatie: Het Groene Huis te Amersfoort, Schothorsterlaan 21

 

 

 

Reacties