Crossfit Amersfoort decor van beginnerswedstrijd gewichtheffen

Foto: Crossfit Amersfoort

Terwijl dit weekend op zaterdag in Amsterdam de Nederlands Kampioenschappen gewichtheffen plaatsvonden, werd er op zondag bij Crossfit Amersfoort een beginnerswedstrijd georganiseerd. Crossfit Amersfoort heeft naast crossfit lessen ook een ruim assortiment aan gewichtheflessen.

‘Lift more @ Crossfit Amersfoort’ is ontstaan als een initiatief van de leden die wel eens een echte wedstrijd wilden meemaken. Deze zondag was het dan zover en gingen zes teams van vijf deelnemers de strijd met elkaar op drie onderdelen; de snatch, clean & jerk en backsquat. Dat leeftijd geen rol speelt werd bewezen doordat er een team bestaande uit tieners was ingeschreven evenals twee teams met masters (35+). De sfeer was goed en er zijn veel nieuwe persoonlijke records gezet.

Marco Hormes, de gewichthefcoach van Crossfit Amersfoort; “Dit is toch prachtig, dat je alle atleten zo geweldig ziet presteren? Voor mij is dit het mooiste dat er is. Dat je aan de ene kant een jongen van 12 jaar hele mooie technische lifts ziet neerzetten en dat je aan de andere kant een mastersatleet 202 kg ziet back squatten.”

Overall was de wedstrijd goed georganiseerd; er werd muziek gedraaid tussen de beurten en het wedstrijdbureau hield de toeschouwers op de hoogte van wat er op de platformen gebeurde. Daarnaast werden er tijdens de gehele wedstrijd ook snacks en eiwitshakes verkocht, en was er veel aandacht besteed aan de aankleding. Het winnende team van Unscared Crossfit uit Utrecht ging uiteindelijk naar huis met de grote wisselbokaal, die zij in mei bij de volgende editie van Lift More mogen komen verdedigen.

Foto’s van deze dag zijn terug te zien via de facebookpagina.

Lees ook:
Hooglandse Nederlands kampioene gewichtheffen
Amersfoort veelvuldig op podium NK Gewichtheffen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen