Gluren bij de buren druk bezocht

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

In plaats van de zondagmiddag te spenderen bij familie, stonden in Amersfoort vele voordeuren open voor Gluren bij de Buren.

Op 124 locaties verspreid door Amersfoort traden allerlei klein kunstenaars op. De keuze was enorm. Van cabaret tot orgelmuziek. Van popbands tot chansons. Wij brachten een bezoek aan het centrum van Amersfoort, waar het aanbod enorm was, maar de huiskamers soms te klein voor de geïnteresseerde buren.

Direct om 13.00 uur werd een bezoek gebracht aan de Boothill Saloon, waar BEAUX optrad (zie header). Een vierkoppige band, die melodieuze en eigentijdse popsongs speelt. Dat het nog aan de vroege kant was, bleek uit het aantal aanwezigen. Het was nog rustig. Maar bij het optreden een klein uurtje later van Jordi Repkes in Marktzicht kon het publiek niet eens allemaal binnen. Jordi zingt verhalen en gevoelige songs recht vanuit het hart, begeleidt met eigen gitaar. Een intiem mini-concert.

Het optreden van De Buren aan de Breestraat bleek zo’n succes, dat de deur nog voor aanvangstijd al dicht moest: vol. En nadat we in een latere shift nog net een plekje konden bemachtigen in de overvolle huiskamer bleek ook waarom dit optreden zo’n succes was. De lokale actualiteiten werden op de hak genomen. Herkenbaarheid en hilariteit alom en iedereen ging naar buiten met een glimlach op het gezicht.

Dat niet alleen Amersfoorters de weg naar de buren wisten te vinden was in de huiskamer aan het Spui, waar Frederik Pril onder pianobegeleiding van Peter Mohr Franse chansons vertolkten, die zelfs een groepje aanwezig Fransen niet onberoerd lieten.

Reacties