StemWijzer in gebruik genomen

Foto: Stemwijzer.nl

Op 15 maart gaan we naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. De StemWijzer helpt twijfelende kiezers een handje en geeft meer informatie over welke thema’s er spelen. Vandaag presenteert het Huis voor democratie en rechtsstaat ProDemos de StemWijzer. Bij de presentatie vullen lijsttrekkers van een groot aantal partijen als eersten de StemWijzer in.

De presentatie vond plaats om 12.00 uur en werd bijgewoond door een groot aantal lijsttrekkers. Zij vulden allemaal de StemWijzer in en kwamen allemaal uit bij hun eigen partij. Met deze presentatie werd de aftrap gegeven: de StemWijzer is nu voor iedereen in te vullen via www.stemwijzer.nl.

StemWijzer
De StemWijzer bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals de zorg, immigratie en de Europese Unie. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de gebruiker te zien met welke partijen hij of zij de meeste overeenkomsten heeft. De StemWijzer is dit jaar vernieuwd, zodat het nog makkelijker is om partijen met elkaar te vergelijken.

Bijna 5 miljoen gebruikers
De StemWijzer is veruit de meest gebruikte stemhulp. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 vulden ruim 4,85 miljoen mensen de StemWijzer in.

Reacties