Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Van Straalen-van den Hoek

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op woensdag 31 mei 2023 is het echtpaar Van Straalen-van den Hoek 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht hen een felicitatiebezoek.

Evert en Alijda leerden elkaar kennen bij dansschool Snijders op de Kortegracht in Amersfoort. Na drie maanden verloofden zij zich en een jaar later trouwden zij. Beiden zijn geboren en getogen in Amersfoort.

Evert van Straalen begon als meubelstoffeerder. Hij was twee jaar in dienst bij de luchtmacht in Soesterberg. Daarna werkte hij 39 jaar bij de gemeentereiniging (later ROVA) op de vrachtwagen. Hij helpt nu nog een paar uurtjes in de week bij Hakze-Catering om iets om handen te hebben.

Alijda Van Straalen-van den Hoek was gezinsverzorgster. Thuis moest ze haar moeder helpen met de verzorging van haar broertjes en zusjes, een groot gezin met negen kinderen.

Samen hebben Evert en Alijda nog 25 jaar gewerkt bij Makelaar Nefkens aan de Utrechtseweg. Drie avonden per week hielden zij daar het kantoor schoon.
Het echtpaar heeft vier kinderen (drie zoons en een dochter) die allemaal getrouwd zijn, acht kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen, het achtste achterkleinkind is op komst.
Zij gaven hun kinderen een fijne jeugd en maken er nog steeds iets gezelligs van. Het gezin denkt graag terug aan de bingo-avonden die vader en moeder organiseerden. Een dagje uit om te schaatsen in het Thialfstadion. Of een tripje naar SnowWorld in Landgraaf.

Het echtpaar genoot jarenlang van een stacaravan op de camping in Kesteren, waar zij ieder weekend en elke vakantie te vinden waren. Daarna hadden zij nog een tourcaravan en weer later een stacaravan in Eck en Wiel.

Om het jubileum te vieren gaat het gezin uit eten en bowlen met familie en vrienden.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen