Amersfoort kijkt terug op een feestelijk oudjaar

Foto: Gemeente Amersfoort

Met een gezamenlijk aftelmoment op het Lieve Vrouwekerkhof kijkt Amersfoort terug op een feestelijke jaarwisseling. Ondanks enkele incidenten bleef het verder rustig in de stad.

Lasershow en aftelmoment

Als alternatief voor vuurwerk organiseerde Gemeente Amersfoort een centraal aftelmoment op het Lieve Vrouwekerkhof. De Amersfoortse band Three Little Clouds warmde het publiek op voor de lichtshow van Silence of the Lights. Met laserstralen en rook verbeelden zij de nieuwe Legende van de Drakenstier.

Verloop Countdown033

“We kijken terug op een mooi feest, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Het was echt een feest van de stad, voor de stad. De harde wind zorgde voor een iets minder spectaculair beeld van de lasers, maar dat mocht de pret niet drukken. Jong en oud was aanwezig. Zo’n 2.500 mensen telden samen af naar het nieuwe jaar,” zegt burgemeester Lucas Bolsius over Countdown033. “Het was een mooi voorbeeld hoe we samen oud en nieuw kunnen vieren. Zonder vuurwerk en met de Legende van de Drakenstier.” Vanmiddag wordt de lichtshow herhaald, waarbij ook een echte drakenstier wordt rondgedragen over het plein.

Dank voor veilig uiteinde

Niet alleen op het Lieve Vrouwekerkhof werd het nieuwe jaar feestelijk ingeluid. “Met dank aan alle buurtvaders, buurtmoeders, jongerenwerkers, politie, brandweer en andere mensen die ervoor zorgden dat we samen een veilige jaarwisseling vierden. Op een paar plekken was het iets minder feestelijk, maar dat was snel onder controle.”

Nieuwjaarsreceptie

Op maandag 9 januari 2023 wordt de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie gehouden, hiervoor ben je van harte uitgenodigd. Dit jaar ontvangen we je graag in Het Element, Hooglandseweg-Noord 55.
Bekijk het programma.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen