Kerstboominzameling zaterdag 7 januari

Foto: Gemeente Amersfoort

Wil jij na de feestdagen van je kerstboom af? Breng je boom dan op zaterdag 7 januari naar een inzamelplek bij jou in de buurt. Of geef je kerstboom komende dagen mee aan kinderen die kerstbomen ophalen.

Van de kerstbomen maken we compost en houtsnippers voor in het park of het bos. Daarom is het belangrijk dat de emmer, pot, standaard en kerstversiering uit de boom zijn.

Inzamelplek in je wijk

Zaterdag 7 januari kun je vanaf ’s ochtends vroeg je kerstboom inleveren op een plek bij jou in de buurt. Op de pagina Kerstbomen inleveren in je wijk zie je welke plek het dichtst bij jou in de buurt zit en tot hoe laat je daar je kerstboom kunt neerleggen. Op de plek staat een hek met daarop een afbeelding van kerstbomen.

Poster: Mijn kerstboom mag je ook meenemen

Mogen kinderen jouw kerstboom ook meenemen? Vandaag vind je in deze krant een poster die je achter je raam kunt hangen. Als je dat doet, weten kinderen dat ze je kerstboom mee mogen nemen. Een poster voor je raam is geen garantie dat iemand je kerstboom meeneemt. Je kunt hem dan nog naar de inzamelplek brengen op zaterdag 7 januari.

Kinderen verdienen 50 cent per kerstboom

Kinderen kunnen 50 cent per kerstboom verdienen door 20 of meer kerstbomen op te halen. Doet jouw (klein)kind mee? Stapel de opgehaalde kerstbomen op bij je huis of in de buurt van je huis. Meld de kerstbomen vóór vrijdag 6 januari 11.00 uur aan via www.amersfoort.nl/kerstbomen. Vul daar ook een bankrekeningnummer in en omschrijf de plek waar de kerstbomen liggen. ROVA haalt de kerstbomen zaterdagochtend 7 januari bij je op. Gemeente Amersfoort betaalt 50 cent per kerstboom op het bankrekeningnummer dat je hebt ingevuld.

Liever voor of na 7 januari je kerstboom weg?

Natuurlijk kun je je kerstboom met kluit ook een plek geven in de tuin. Of je kunt hem klein knippen voor de gft-container of de composthoop. Takken uit de boom kun je ook gebruiken om dieren een schuilplek te geven in de tuin. Je kunt je kerstboom natuurlijk ook altijd gratis inleveren bij het milieubrengstation van ROVA op Nijverheidsweg-Noord 35.
Openingstijden vind je op de website van ROVA.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen