Hans van Bentem winnaar Open Call beeldende kunst

Foto: Gemeente Amersfoort

Beeldend kunstenaar Hans van Bentem heeft de Open Call beeldende kunst 2023 gewonnen. Hij ontvangt 30.000 euro om zijn kunstproject uit te voeren dat volgend jaar in Amersfoort is te zien. Elk jaar stelt de gemeente een geldbedrag beschikbaar als stimulans voor professionele kunstenaars en tentoonstellingsmakers. Uit meerdere inzendingen heeft een commissie Hans van Bentem als winnaar geselecteerd.

Hans van Bentem (1965) is een ervaren kunstenaar. Met zijn kunstproject Object Trouvé gaat hij samenwerken met twee jonge Amersfoortse kunstenaars die nog aan het begin van hun carrière staan. Zijn ervaring en kennis gaat hij in dit project delen door gezamenlijk een aantal kunstwerken te maken voor in de openbare ruimte. Hij hoopt dat de jongere kunstenaars hem op die manier ook weer inspireren.

Het kunstproject Object Trouvé wordt een collage van ruimtelijke voorwerpen, die schijnbaar argeloos opgesteld door de stad de aandacht zullen trekken van de voorbijgangers. De kunstwerken zullen in 2023 tijdelijk in de stad zichtbaar zijn; de exacte locatie wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen