40 woningen voor jongeren en statushouders

Foto: Gemeente Amersfoort

In de gemeente Amersfoort is een grote vraag naar betaalbare woningen. Er is een tekort aan opvangplekken en er is sprake van woningnood. Vooral voor jongeren en statushouders zijn dringend extra woningen nodig.

Tijdens een zoektocht naar locaties die tijdelijk ingezet kunnen worden, is een locatie gevonden aan de parallelweg langs de Nijkerkerstraat. Het college van Amersfoort heeft op 22 november 2022 besloten dat Omnia Wonen en de gemeente een plan gaan uitwerken om op deze locatie tijdelijke woningen te bouwen voor een periode van 10 jaar.

Gemengd wonen, een thuis voor iedereen

Op het terrein is ruimte voor 40 woningen, waarvan de helft beschikbaar komt voor alleenstaande woningzoekenden, met voorrang voor jongeren. De andere helft is voor statushouders. Om bewoners te begeleiden bij het vormen van een woongemeenschap wordt een community coach aangesteld. Die zorgt onder andere voor verbinding tussen de bewoners als met de omgeving, en biedt ondersteuning bij gezamenlijke activiteiten. Voor het huisvesten van statushouders in dit plan heeft de gemeente subsidie ontvangen vanuit het Rijk.

Inloopbijeenkomst

Buurtbewoners worden door de gemeente uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op woensdag 7 december van 19.00 uur tot 21.00 uur. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging thuis. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt het plan toegelicht en heeft u de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De gemeente Amersfoort zal de bewoners informeren over de voortgang van het project.

Informatie

Informatie over het project is te vinden opĀ amersfoort.nl/nijkerkerstraat.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen