Vanaf 3 oktober 2022 online verlengen rijbewijs mogelijk

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Met ingang van 3 oktober 2022 is het in Amersfoort mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. Je kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis, nadat je daarvoor een afspraak hebt gemaakt.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt of zijn rijbewijs kwijt is, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kun je met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kun je het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis, nadat je daarvoor een afspraak hebt gemaakt.

Voordelen van online aanvragen

Naar het stadhuis komen voor de aanvraag van een verlenging blijft ook mogelijk, maar voor een online aanvraag van een verlenging van het rijbewijs hoef je de deur niet meer uit. Het bespaart een van de twee bezoeken aan het stadhuis, want ophalen moet nog wel. Dat kan na het maken van een afspraak al binnen twee dagen.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen