Flitsbezoek van La Vuelta Holanda aan Amersfoort

Foto: Gemeente Amersfoort

Zaterdag 20 augustus komt één van de grootste wielerevenementen ter wereld, La Vuelta (de Ronde van Spanje), naar Amersfoort. De renners fietsen door Amersfoort-Zuid. Voordat het wielerpeloton in Amersfoort aankomt, rijdt er eerst een ‘Groene tourkaravaan’ langs. Om deze middag goed en veilig te laten verlopen zijn er diverse verkeersmaatregelen getroffen.

Burgemeester Bolsius: “Het is een kort bezoek, maar zeker iets om naar uit te kijken voor fietsliefhebbers. Op de zaterdagmiddag kun je dan in Amersfoort toch mooi even wat van dit grote evenement mee krijgen. Het fietsfeest is dan nog niet klaar; Keistad Fietsfestival viert dit weekend op zondag haar vijfjarig jubileum. Dat vult elkaar mooi aan.”

De route

De etappe is op televisie en online te volgen zodat bezoekers een inschatting kunnen maken hoe de vorderingen van de renners zijn. De tourkaravaan met elektrische reclamewagens wordt rond 15.40 uur verwacht in Amersfoort. De wielrenners rijden dan doorgaans een uurtje later langs. Rond circa 16.40 uur zouden ze dan via de Doornseweg N227 Amersfoort binnen komen. Ze rijden via de Leusderweg, slaan linksaf bij het Borneoplein, rechtdoor de berg op over de Hugo de Grootlaan, dan weer links via de Utrechtseweg en de Stichtse Rotonde. Ze verlaten Amersfoort via de Utrechtseweg, om later in Utrecht te finishen. Op de gemeentelijke website staat een kaartje met de route.

Bereikbaarheid

Tussen 13.00 uur en 18.30 uur is de route afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers is de stoep of het fietspad langs het parcours op de meeste plekken begaanbaar. Tijdens de doorkomst van de reclamekaravaan of de wielrenners kan het druk zijn en is het niet mogelijk om over te steken. Let goed op uw veiligheid en die van anderen en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars, als deze aanwezig zijn. Bewoners die aan het parcours wonen hebben een brief gehad over de maatregelen.

Parkeerverbod en wegsleepregeling

Op de route mogen geen geparkeerde auto’s, caravans, campers of aanhangwagens staan. Sinds eind juli staan er borden die dit duidelijk maken. Auto’s die op 20 augustus na 12:00 uur in het autovrije gebied op de openbare weg of in een parkeervak geparkeerd staan, worden weggesleept.

Speciale fietsparkeerplaats

We verwachten veel bezoekers dus natuurlijk kom je op de fiets! Er zijn twee plekken waar je de fiets goed kan neerzetten: de stoep op de hoek Feithlaan/Staringlaan (bij de school) en op het gras van het Koningin Beatrixplantsoen.

Keistad Fietsfestival

Ook de dag erna is er voor de fietsliefhebber uit Amersfoort nog een bijzonder evenement. Keistad Fietsfestival pakt die dag uit met haar 5 jarig jubileum.

Meer informatie over bereikbaarheid op zaterdag 20 augustus is te vinden op La Vuelta Holanda | Bereikbaarheid Amersfoort. Op de website van de Vuelta staan alle activiteiten van La Vuelta vermeld.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen