Sneller groen licht voor fietsers

Fietsers zomer
Fietsers zomer
Foto: Gemeente Amersfoort

Wachten voor een rood verkeerslicht is nooit leuk. Voor fietsers is er nu goed nieuws. Door op je smartphone de Schwung app of de Ik Fiets app te downloaden krijg je als fietsers sneller groen. Beide apps staan in verbinding met de verkeerslichten en kunnen eerder groen aanvragen. Als je het systeem langere tijd gebruikt leert het je dagelijkse fietsroutes en weet daardoor in welke richting je wilt oversteken.

Hoe werkt het?

De smartphone waar de Schwung of Ik Fiets app op staat communiceert met de verkeerslichten die hij onderweg tegenkomt. De gebruiker wordt bij een bepaald kruispunt gedetecteerd. De app doet een aanvraag voor groen op de gewenste richting. Als je de app langere tijd gebruikt leert het jouw dagelijkse fietsroutes en weet daardoor welke richting je wilt oversteken.

Ik Fiets app

De Ik Fiets app biedt meer voordelen voor fietsers dan alleen sneller groen krijgen. Met deze app, word je beloond voor je fietskilometers. Voor elke kilometer die per fiets wordt afgelegd worden punten gespaard. Deze punten zijn in de app winkel in te ruilen voor leuke aanbiedingen en prijzen.

De Schwung app is aan de Ik fiets app toegevoegd. Dus download de Ik fiets app en maak meteen ook gebruik van Schwung.

Meer info

Kijk voor meer informatie over de apps en de werking van Schwung opĀ www.ikfiets.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen