112

Sluiting woning vanwege illegale prostitutie

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De burgemeester heeft woensdag 8 juni 2022 een woning aan de Lijsterstraat in Amersfoort gesloten vanwege illegale prostitutie. Handhavers en politie controleerden de woning na (anonieme) meldingen. Bij deze controle bleek er inderdaad sprake te zijn van illegale prostitutie. Hierop heeft de burgemeester de woning nog op dezelfde dag laten sluiten.

De woning werd niet regulier bewoond, maar ingezet als prostitutiepand. Bij de controle bleken er 3 sekswerkers aanwezig te zijn in de woning. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De eigenaar van het pand was niet aanwezig. Op last van burgemeester Lucas Bolsius is de woning per direct gesloten.

Een pand waar illegale prostitutie of seksuele uitbuiting plaatsvindt zijn te herkennen aan veel aanloop van bezoekers die maar kort verblijven in de woning. Ook bij dit adres was er sprake van dergelijke signalen, waarop er melding is gemaakt bij M. (Meld Misdaad Anoniem).

Signaleren en melden!

Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk. In dit geval waren meldingen van buurtbewoners aanleiding voor de controle. U kent de buurt als de beste en u heeft snel in de gaten of iets verdacht is.

Ziet u verontrustende, vreemde zaken? Meld het bij de politie. Bel 112 als elke seconde telt en bij geen spoed 0900-8844. Anoniem doorgeven kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen