Jaarwisseling in Amersfoort verloopt beheersbaar

Foto: Gemeente Amersfoort

De jaarwisseling in Amersfoort is beheersbaar verlopen dankzij de inzet van veel inwoners en organisaties en de hulpdiensten.

Burgemeester Lucas Bolsius: ‘De meeste mensen hebben ondanks alle beperkingen door corona maatregelen een mooie jaarwisseling kunnen vieren. Wel is veel vuurwerk afgestoken en zijn, net als in de hele regio het geval was, spullen in brand gestoken. Op de Noorderwierweg in het Soesterkwartier rondom de kerk, was het ook even onrustig toen op een brandstapel twee scooters in brand zijn gestoken. Ook zijn hier politieagenten bekogeld met glas. Daarbij is één persoon aangehouden. Rond half elf zijn meer politiemensen richting het Soesterkwartier gestuurd. Door het de-escalerende optreden van deze extra inzet was het niet nodig om verder op te schalen naar een inzet als ME. De rust keerde na inzet van de politie weer snel terug.

Het aftelmoment dat voor het eerst in Amersfoort is georganiseerd is goed en mooi verlopen. Naar de livestream hebben circa 5.000 mensen gekeken en op het plein zelf waren ook enkele tientallen mensen aanwezig.

Ik wil alle organisaties waarmee de gemeente heeft samengewerkt om de jaarwisseling goed te laten verlopen ontzettend bedanken. In de aanloop naar de jaarwisseling is er al enorm veel geïnvesteerd in contacten in buurten. En op oudejaarsdag zelf zijn in veel buurten en wijken door buurtmoeders, buurtvaders en jongerenwerk activiteiten georganiseerd en is samen met buurtvaders ’s avonds toezicht geweest op straat. Het voetbaltoernooi bij KVVA was ook weer een groot succes. En natuurlijk ook de inzet van al die politiemensen, handhavers, beveiligers, brandweermensen die aan het werk waren voor onze veiligheid. Door inzet van al deze hulpverleners, bewoners en organisaties is de jaarwisselingen in heel veel buurten en wijken beheersbaar verlopen.

Ik wens iedereen een gezond en mooi nieuw jaar toe. Een jaar waarin we weer samen de schouders zetten onder alle uitdagingen die op ons pad komen. Ik hoop u allen weer snel te ontmoeten.‘

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen