Besluit over Huis voor de Stad 23e december in de raad

Foto: Gemeente Amersfoort

Donderdag 23 december 2021 neemt de gemeenteraad een besluit over het schetsontwerp van het Huis voor de Stad en het benodigde bedrag van afgerond 108 miljoen euro. Dat bedrag is voor de grondaankoop, de ontwerp- en bouwwerkzaamheden, de inrichting en de verhuis- en nazorgkosten.

Het raadsbesluit

De raad heeft in een aantal rondes gesproken over het voorstel. Hierin is samen met het ontwerpteam uitvoerig uitleg gegeven over het ontwerp, de kosten en de risico’s. De raadsvergadering is online te volgen. Het tijdstip volgt.

Vervolgstappen

Als de gemeenteraad akkoord gaat, start het ontwerpteam met de volgende fase van het ontwerp. Het voorlopig ontwerp (VO) verwacht zij in maart klaar te hebben. Het voorlopig ontwerp (VO) delen we met inwoners, de gemeenteraad, medewerkers en andere belanghebbenden.

Over het Huis voor de Stad Amersfoort

In de toekomst wil Amersfoort een duurzame, inclusieve stad zijn met voldoende woningen. Een stad waar in 2040 zo’n 180.000 inwoners zich thuis voelen. Een Huis voor de Stad moet hierbij passen. Daarom ontwikkelt de gemeente samen met de stad een nieuw te bouwen stadhuis, dat duurzaam, gezond, makkelijk aanpasbaar en budgetneutraal is. Daarbij houdt de gemeente ook rekening met het milieu nu en in de toekomst, en bouwt ze met zoveel mogelijk materialen die opnieuw kunnen worden gebruikt.

Verder moet het Huis voor de Stad een toegankelijk gebouw met een Amersfoortse uitstraling worden. Waar ambtenaren werken én alle inwoners (graag) komen voor onze dienstverlening, onze maatschappelijke partners, ontmoetingen en samenwerken. Als alles volgens plan verloopt is het gebouw eind 2025 klaar voor gebruik. Meer informatie over het Huis voor de Stad is te vinden op de pagina Toekomst Stadhuis.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen