Amersfoortse honden dragen informatiecampagne

Foto: Gemeente Amersfoort

Met afbeeldingen van tien echte Amersfoortse honden helpt de gemeente hondenbezitters snel relevante informatie te vinden over hondenbezit en hondenetiquette. De viervoeters prijken op stickers op de afvalbakken waarin de poepzakjes kunnen worden weggegooid en op posters die verwijzen naar meer informatie op www.amersfoort.nl/honden.

Mede door de coronamaatregelen besloten vele inwoners een hond te nemen. De toename van dit hondenbezit en de aanhoudende meldingen van hondenpoep en hondenoverlast in de stad maakten dat de gemeente de regels rond hondenbezit weer eens ludiek, maar met een serieuze boodschap onder de aandacht van inwoners wil brengen.

Informatie op een rij

Op de webpagina www.amersfoort.nl/honden vinden hondenbezitters overzichtelijk allerlei praktische informatie, zoals een kaart met daarop alle afvalbakken, de regels rond aanlijn- en opruimplicht, losloopgebieden en verbodsgebieden, maar ook andere tips en verplichtingen

Hondenmodellen

De 10 honden op de campagnemiddelen zijn geloot uit 150 aanmeldingen die de gemeente kreeg na de online werving op 23 juni.

Bron: gemeente Amersfoort